7 Jawline cviků které fungují! Vyzkoušejte je nanečisto

 

 

1. Mewing

Mewing je termín obvykle odkazující na sérii cvičení zaměřených na umístění jazyka do úst za účelem zlepšení celkového držení čelisti a změny obličeje. Jedná se o jedno z nejúčinnějších obličejových cvičení.

držte ústa zavřená, zuby se jemně dotýkajte
přesuňte jazyk ke stropu úst a lehce na něj zatlačte
měli byste cítit mírný tlak v celé čelisti
měli byste pokaždé cítit, jak se vám napíná brada
nezapomeňte uvolnit dýchací cesty
praktikujte to, kdykoli je to možné

Pěkný videonávod ZDE

 

2. Duck face

Zkuste se usmát a našpulit rty dopředu – udělejte kachní obličej. Držte pozici alespoň 5 sekund a opakujte. Mělo by to být mírně nepříjemné a na konci každého opakování byste měli cítit mírnou svalovou stimulaci.

 

3. Polibky do stran

Vytvarujte ústa do polibku. V prvním kroku vytáhněte pravý koutek úst co nejvíce nahoru. Zkuste v této poloze vydržet alespoň 3 vteřiny a na krátkou chvíli uvolněte koutky úst.

Nyní opakujte cvičení na levé straně a vytáhněte koutek levého úst co nejvíce nahoru. Zkuste pozici znovu vydržet alespoň 3 sekundy.

Uvolněte koutky úst a opakujte toto cvičení 30 až 60krát. Brzy si všimnete, že svaly kolem vašich úst a obličeje začínají být stimulovány.

 

4. Šílený úsměv

Vytvarujte ústa do širokého úsměvu a snažte se koutky úst co nejvíce roztáhnout v obou směrech. Držte pozici alespoň 30 sekund. Snažte se pokaždé rozšířit svůj úsměv, abyste zvýšili efektivitu svého tréninku.

 

5. Nafukování obličeje

Naplňte obě tváře vzduchem. Ujistěte se, že máte v obličeji co nejvíce vzduchu. Vaše tváře a svaly v ústech by se měly natáhnout.

Držte tuto pozici po dobu 3 minut. Pokaždé se pokuste vyfouknout do obličeje více vzduchu, aniž byste jej nechali uniknout ústy, a znovu chvíli vydržte. Poté pohybem úst uvolněte.

Všimnete si, že vaše ústa a lícní svaly musí tvrdě pracovat, aby během cvičení neztrácely vzduch.

 

6. Rozpětí úst

Otevřete ústa do co nejširší pozice a zkuste držet pozici po dobu 60 sekund. Pak v otevřené poloze začněte ještě víc otevírat ústa. Všimnete si, jak se vaše čelistní svaly natahují a prodlužují. 

Opakujte protahovací cvičení 10krát a poté uvolněte ústa. Během cvičení si všimnete, jak se váš čelistní kloub pohybuje dovnitř a ven. 

 

7. Kousni a drž

 

Toto cvičení vyžaduje JAWGYM.

Nyní vezměte obě dásně JawGym a přiložte je na své moláry. Zavřete ústa a zkoušejte to pomalu a držte to v kousnutí tak dlouho, jak jen můžete. Pozor, netlačte příliš silně, není to zdravé pro vaše zuby ani pro JawGym.

Tento cvik nikdy nedělejte, pokud nemáte něco mezi zuby. Kousání bez odporu mezi kousacími plochami poškodí vaše zuby dlouhodobě!

 

8. Rychlé žvýkání

Toto cvičení vyžaduje JAWGYM.

Vezměte obě dásně JawGym, přiložte je na své moláry a kousejte rychle a stabilně. Dávejte pozor, abyste neprováděli žádné rotační žvýkací pohyby. Kontrolovaně pohybujte čelistmi nahoru a dolů.

Tento proces opakujte 30krát. Zpočátku nebudete schopni dokončit 30 opakování a vaše čelistní svaly budou vyčerpané již po pár soustech. To je naprosto normální – pokrok se časem dostaví. Udělejte si 2minutovou přestávku a opakujte toto cvičení, dokud nedosáhnete 30 opakování.

 

 

Nakonec

Namáhavým cvičením je možné změnit tvar obličeje. Tréninková guma JAWGYM vám zaručí 3x rychlejší a znatelnější výsledky! Vždy byste ale měli mít na paměti, že je důležité cvičit i zbytek těla a vést zdravý životní styl. Toto je vaše cesta k atraktivní linii/obličeji.

Kupte si svůj JAWGYM ZDE!